RIS miliki studio rakaman & watak animasi Tatan

Aku pernah sampai ke RizQ Islamic School (RIS) dulu, dalam dua tahun lepas. Masa tu aku datang tengok-tengok keadaan je. Prasarana yang ada time tu seperti kelas-kelas, dewan kuliah, gym, ruang main, kawasan rehat, bilik guru, locker pelajar dan dewan makan. Walaupun baru tahun pertama, tapi aku nampak la kelengkapan untuk pelajar tu ada dari segi pembelajaran dan slot-slot yang akan diisi sepanjang hari untuk para pelajarnya.

Second year aku datang lagi ke RizQ Islamic School (RIS) tapi kali ni aku terserempak dengan YB Datuk Haji Ahmad Maslan tengah daftar anak dia. Wah tak sangka plak RizQ Islamic School (RIS)ni dapat liputan sehingga ke peringkat atasan. Mana taknya liputan meluas tentang RizQ Islamic School (RIS) merupakan sekolah tahfiz bertaraf antarabangsa lah katakan. Siapa yang tak teruja lebih-lebih lagi time tu aku dapat tahu yang RizQ Islamic School (RIS) mula merencana untuk berkolaborasi dengan syarikat gergasi dunia iaitu Apple Inc untuk menggunakan aplikasi dan perkakasan syarikat tersebut dalam pembelajaran pelajar-pelajar. Perghh tabik spring!

Artikel penuh:http://www.afzalsukasuki.com/search?q=rizq